25 Mayıs 2018 Cuma

PROF.DR. İMAM HÜSEYİN FİLİZ'İN ÖZGEÇMİŞİ


1950 yılında Gaziantep’te doğdu. İlk orta ve Lise öğrenimini Gaziantep’te tamamladı. 1973 yılında ODTÜ Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği bölümünden mezun oldu. 1975 yılı Ocak ayında Yüksek Lisans çalışmalarını tamamlayarak, ODTÜ Gaziantep Kampüsü Makina Mühendisliği Bölümünde araştırma görevlisi olarak göreve başladı. 1981 yılında İngiltere (Manchester Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Enstitüsü) UMIST’te Takım Tezgahları alanında doktora çalışmalarını tamamlayarak Gaziantep’e döndü. 

1982 yılında Yardımcı Doçentliğe atandı.

1983-84 yılları arasında Bölüm Başkan Yardımcılığı görevini yaptı.
1984 yılında Dekan yardımcılığı görevine atandı.

1985 yılında Doçent ünvanını aldı.
1986 yılında ODTÜ Gaziantep Mühendislik Fakültesi dekanlığına atandı.

27 Haziran 1987 tarihinde Gaziantep Üniversitesi’nin kurulması ile Ekim ayına kadar (Rektör atanıncaya kadar) Üniversitenin kuruluş çalışmalarını yürüttü.

1993 yılında Konstrüksiyon ve İmalat Anabilim Dalında Profesör olarak atandı. 1987-1990 yılları arasında ve 1993-1996 yılları arasında 6 yıl Rektör Yardımcılığı görevi yaptı. Bu görevlere ilaveten çeşitli tarihlerde Fakülte Yönetim Kurulu Üyeliği, Senato Üyeliği ve Üniversite Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı.

1996-2004 yılları arasında İki dönem Rektörlük görevini yaptı. Rektörlüğü süresince Gaziantep merkez kampüsü ile Nizip, Kilis, Besni, Gölbaşı ve Adıyaman Kampüslerinde çeşitli Fakülte ve bölümler açtı.

Gaziantep Üniversitesi Hastanesinde yeni birim ve anabilim dallarının açılması ve daha nitelikli sağlık ve eğitim hizmetlerinin verilmesinde önemli katkıları oldu.

2000-2003 yıllarında Kredi ve Yurtlar Kurumu Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı. 2004 yılından bu yana Makine Mühendisliği Bölümü Konstrüksiyon ve İmalat Anabilim Dalında Öğretim Üyesi olarak derslere girmekte öğrencilerin eğitimine katkıda bulunmaya devam etti ve 1 Kasım 2017 tarihinde emekli oldu.
Öğrencilik yıllarında Tübitak bursiyeri oldu. Türk Standartları Enstitüsünce açılan Türklerde Standardizasyon konulu yarışmada 1. Mansiyon ödülü almıştır. Uluslararası indexlerce taranan dergilerde yayınlanmış çok sayıda makaleleri, ulusal ve uluslar arası kongrelerde sunulmuş bildirileri bulunmaktadır. Yayınlanmış 5 adet kitabı vardır.
Prof.Dr. İmam Hüseyin Filiz Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalında Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayten Filiz ile evli olup, Gökçe (Biyokimya Uzmanı) ve Bilge (Uluslararası İlişkiler Uzmanı) isimli iki kızı bulunmaktadır.